Mijn naam is Patrick Bormans, sinds 1990 ben ik afgestudeerd fysiotherapeut. Na het behalen van mijn diploma ben ik meteen in militaire dienst gegaan. Hier kon ik mijn beroep uitoefenen en had ik de mogelijkheid om veel acute (sport)letsels te behandelen. Na militaire dienst ben ik in Duitsland gaan werken, waar ik tot op heden nog een aantal uren werk. In deze 22 jaar heb ik de mogelijkheid gehad een aantal cursussen te volgen.

 

Vooral door de manuele therapie heb ik enorm veel kennis en ervaring opgedaan bij het behandelen van de wervelkolom en andere gewrichten. Door het volgen van een traditionele Tape cursus, de cursus Medical Taping en ruim 20 jaar te werken als verzorger bij een voetbalclub heb ik ook veel ervaring opgedaan bij het behandelen van sportblessures.

In 2012 heb ik de cursus “Introductie in Bedrijfsfysiotherapie”  gevolgd, waardoor ik veel over Ergonomie en re-integratie heb geleerd. Mijn laatst gevolgde cursus is “Bodyweight training”. Een cursus waarbij de spieren van je hele lichaam getraind worden m.b.v je eigen lichaamsgewicht. Je hebt hierbij geen hulpmiddelen of apparaten nodig, hetgeen erg interessant is omdat de oefeningen die je bij de fysio doet, naadloos overgaan in de oefeningen voor thuis.

 

Ik zie mijzelf als een soort “Personal Coach”. Fysiotherapie is niet alleen een kwestie van behandelen, maar ook het geven van advies m.b.t. de klachten. Een stuk begeleiding bij het herstel en re-integratie in dagelijkse werkzaamheden, beroep en sport.

Ik geloof dus ook in “1 op 1” fysiotherapie, waarbij de therapeut samen met de patiënt een behandelplan opstelt en ook samen oefent en overlegt over het genezingsproces.

 

Hier een overzicht van alle cursussen die ik gevolgd heb:

  • 2013 Bodyweight Training
  • 2012 EPC-Grundlagenmodul (Introductie in Bedrijfsfysiotherapie)
  • 2008 Stagebegeleider Fysiotherapie
  • 2007 Medical Taping Concept
  • 1995/1996/1997 Manuele Therapie Maitland (Level 2a)
  • 1994 Arthrokinetische Therapie
  • 1992/1993 Manuele Therapie Marsman
  • 1991 Tape cursus